Haluamme, että musiikki luo tarinoita ja elämyksiä myös tulevaisuudessa.

Suomalainen musiikki on vaarassa vaieta. Koronakriisi on iskenyt lujaa bändeihin, artisteihin ja kaikkiin niihin ammattilaisiin, joiden ansiosta musiikki soi.

Sanoman omistajien ja hallituksen tämän vuoden lahjoitusvarat, reilut 340 000 euroa, on päätetty jakaa kotimaisen musiikin tekijöille ja esittäjille. Varat jaetaan Musiikin edistämissäätiön kautta. Jotta suomalainen musiikki soi, luo tarinoita ja tarjoaa elämyksiä myös tulevaisuudessa, Anna sen soida -kampanja tähtää jopa miljoonan euron tukipakettiin kotimaisen musiikin hyväksi.

Kutsumme kaikki musiikin ystävät mukaan auttamaan – turvataan yhdessä suomalaisen musiikin tulevaisuus. Anna sinäkin tukesi suomalaiselle musiikille täällä. Myös yrityksillä on mahdollisuus osallistua tukikampanjaan. Lue lisää täältä.

Radio mukana auttamassa

Nelonen Media perustaa tukitoimena myös uuden radion, joka käynnistyy heinäkuun alussa: Anna sen soida -radiota tekemään on palkattu musiikkialan toimijoita – heitä, joilta koronakriisi vei työt. Jokaiseen kanavalla kuultavaan biisiin liittyy henkilökohtainen tarina: heinä-elokuussa ääneen pääsee yli sata kotimaisen musiikkikentän ammattilaista, jotka kertovat ikimuistoisia, hauskoja ja koskettavia musiikin luomia tarinoita. Muistellaan menneitä ja varmistetaan samalla, että suomalainen musiikki luo tarinoita myös tulevaisuudessa.


HEL 102,0 MHz
TRE: 106,4 MHz
JKL: 93,5MHz
LTI: 100,0MHz


Sekä Suplasta

Radiotaajuudet

Tuki musiikin tekijöille

Anna sen soida -kampanjassa kerätyt varat ohjataan täysimääräisinä Musiikin edistämissäätiölle, joka toteuttaa tukivarojen haku- ja jakoprosessin läpinäkyvien ja julkisten säännösten mukaisesti. Varojen jakaminen niitä tarvitseville ammattilaisille on jo alkanut.


Tutustu tukien hakuun

Haluatko auttaa?

Musiikki on antanut meille paljon. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja auttaa. Voit tehdä lahjoituksen kampanjaan Musiikin edistämissäätiölle vaikka heti. Toimimme Musiikin edistämissäätiön Poliisihallitukselta saaman varainkeruuluvan puitteissa.


Lahjoita täältä

Usein kysyttyä

  • Lahjoitusvarojen jaon hoitaa Musiikin edistämissäätiö MES, jonka verkkopalvelusta löytyvät tarkemmat tiedot.

  • Haun ensimmäinen vaihe on päättynyt 19.6. Tulevista hauista ilmoitetaan Musiikin edistämissäätiön verkkopalvelussa musiikinedistamissaatio.fi/.

  • Tukea haetaan MES:in sääntöjen mukaan yksittäisenä henkilönä.

  • Tuen saajat päätetään MES:in sääntöjen mukaisesti.

  • Kampanja kestää näillä näkymin elokuun loppuun. Lahjoitusvarojen haku on käynnistynyt 12.6. Tarkemmat tiedot varojen hausta ja aikatauluista löydät Musiikin edistämissäätiön sivuilta.

  • Sanoman lahjoittaman reilun 340 000 euron Musiikin edistämissäätiö jakaa tukea hakeville muusikoille ja musiikintekijöille ilman hallinnollisia kuluja. MES on itse halunnut vastata lahjoituksen jakamiseen liittyvistä kuluista, joka on hieno tapa tukea tätä lahjoitusta.

  • Taajuudet löytyvät täältä, minkä lisäksi kanavaa voi kuunnella koko Suomessa Supla-palvelussa.

  • Kyllä maksetaan. Nelonen Media haluaa tarjota musiikintekijöille työtä. He kertovat parhaita keikkatarinoitaan Anna sen soida -radiokanavalla ja saavat työstään palkkion.